0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Dünyanın başındaki bela ABD’dir!

Son üçyüz yıldır, eğer yaşadığımız dünyada huzur yoksa; sömürü, kan, gözyaşı eksik olmuyorsa, bunun müsebbipleri İngiltere ve Amerika’dır. Üçyüz yılın ilk ikiyüz yılında İngiltere, son yüzyılında ABD bu kanın, gözyaşının lokomotifliğini yapmaktadır!... 

Geçen yüzyılın başında İngiltere büyük pastayı (Osmanlı’nın güney coğrafyası ve Afrika) tanzim ederken, dünyayı keklemek için, eşkıyalığı ve gaspı meşrulaştırmak için uluslararası hukuk maskesi altında Milletler Cemiyetini kurdu. İngiltere ve paydaşları artık yapacakları gaspları, işgalleri bu sözde hukuk çarkıyla dünya kamuoyu nezdinde meşrulaştıracaklardı. 

İlk icraatlarını da, Sevr’le Osmanlı Coğrafyasında yaptılar, onlarca mandater yönetimlerle sömürge devletler kurdular.  

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, ABD önderliğinde bu yapı daha da geliştirildi ve Birleşmiş Milletler adı altında yeniden yapılandırıldı. 

Birleşmiş Milletler’in direksiyonunda ABD, arka koltuklarında da dört paydaşı yer almaktadır. 

Bugün Birleşmiş Milletler nedir, ne yapar, bir cümleyle ifade edin denilirse, şu şekilde ifade edilebilir: 

Emperyalizmin meşruiyet Çarkı!.. 

Evet, bu da budur!.. 

Bu çark, son 50 yıldır en çok da ABD’nin işine yaramaktadır. Yarım asırdır canının istediği yeri işgal ederken, hep bu çarkı kullandı… Hempalarının bir kısmını da hep yanına kattı!.. 

Görüntü!.. 

Bu eşkıyalığın son örneğine dünya 24 saat önce şahid oldu: 

Kravatlı kovboy artığı, Birleşmiş Milletler üyesi bağımsız bir ülke olan Venezuela’yı adeta bir kazana çevirdi ve elindeki kepçeyle canının istediği gibi karıştırıyor. 

Dün yaptığı açıklamada, halkın oylarıyla devlet başkanı seçilen Maduro’yu tanımadığını, Meclis Başkanı Juan Guaido’yu Venezuella devlet başkanı olarak ilan etti!... 

Şu işe bakın: Kendi ülkesinin bir eyalet valisine yapamadığını, bağımsız bir ülkenin seçilmiş, meşru devlet başkanına yapıyor!... 

Dünya, dünya olalı böyle bir garabet yaşamadı!... 

Ve Birleşmiş Milletler denen kuruluştan da çıt yok!... 

Sadece Erdoğan bu eşkıyalığa karşı sesini yükseltti!... 

ABD, bu hakkı kendinde neye dayanarak görüyor, bilen varsa söylesin!... 

Ben söyleyeyim: Eşkiyalık!.. 

Eğer dünya birleşip bu eşkıyaya haddini bildirmezse, sırada sarı öküzler var, haber vereyim!... 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX